Hvad betyder netsikkerhed for os som borgere

På baggrund af den senere tids debat om netsikkerhed for danske borgere stilles der skarpt på hvorvidt god service og sikkerhed om privatlivet kan kombineres

Digital Globe

Når du afhenter medicin på apoteket med CPR-nummeret som bytte, så kender både lægen og apotekeren til din historik. Hospitalssektoren, bankerne, flybranchen, forsikringsselskaber og diverse registre hos Justitsministeriet er alle eksempler på områder, hvor danskernes personlige oplysninger er lagret“. Sådan siger chefen i DKCERT, der rådgiver om netsikkerhed, Shehzad Ahmad til Danmarks Radio.

Han tilføjer, at det derfor er på nogle af disse områder, at chancen for at ens oplysninger kan blive misbrugt, er tilstede. Skandalen om, at en ansat hos virksomheden Nets overvågede kreditkort på vegne af Se og Hør, får den offentlige pensionsordning ATP og nu også flere banker til at give deres it-sikkerhed et ekstra tjek.

Har du eller din virksomhed brug for rådgivning om sikkerhed på internettet, så kontakt e-reactor – Eksperter i online tilstedeværelse.

 

Kilde: dr.dk