Marketing på sociale medier – kode til Twitter

Twitter – nu med to-trins-sikkerhedsløsning

Hackerangreb på Twitter

Det sociale medie Twitter er i øjeblikket ved at teste en to to-trins sikkerhedsløsning, som skal forhindre hacking af populære Twitter profiler. Der er adskillige eksempler på, at profiler er blevet hacket og brugt til udsendelse af f.eks. falske nyheder. Det gælder både profiler hos privatpersoner og virksomheder såsom The Associated Press, the BBC og 60 Minutes.

Falsk nyhed

Som eksempel på et Twitter hackerangreb kan nævnes, at The Associated’s profil for nylig blev brugt til at udsende en nyhed om eksplosioner i det hvide hus. I opdateringen stod, at præsident Obama var blevet såret, men nyheden viste sig altså at skyldes et hackerangreb på The Associated’s Twitter profil. Det er angreb som dette, den nye sikkerhedsløsning skal forhindre.

Ny sikkerhedsløsning

Den nye løsning indebærer, at brugeren udover brugernavn og kodeord også skal indtaste en separat kode, som sendes til fx vedkommendes mobil eller en anden bærbar enhed. En hacker vil således skulle bruge hele 3 oplysninger for at få adgang til en konto. Til og med er den ene oplysning på en separat enhed. Det vil besværliggøre hackerangreb markant og forhåbentlig reducere problemet.

 

Kilde: http://www.wired.com