Mobil markedsføring – er din hjemmeside mobiloptimeret?

Næsten halvdelen af danskerne har en smartphone – men kun hver tredje virksomhed har mobiloptimeret deres hjemmeside

Følg med udviklingen

Hvordan ser din hjemmeside ud på en smartphone eller tablet? Er det muligt for besøgende at benytte siden optimalt? I modsat fald er der stor risiko for at miste et betydeligt antal kunder. Hele 45 % af alle danskere har i dag en smartphone, som de bruger aktivt hver dag – blandt andet til at søge på internettet. Også e-handel foregår i stigende grad fra mobilen og andre bærbare enheder. Alligevel er det stadig kun ⅓ af alle danske hjemmesider, der er mobiloptimerede.

Google Get Mobile

“Hvis du ikke har en mobiloptimeret hjemmeside svarer det til, at have lukket en dag om ugen. Danske virksomheder har brug for at få øjnene op for, hvor stor betydning det har for deres markedsføring.” Sådan siger direktør for Google Danmark, Peter Friis, til FDIH. For at komme problemet til livs, har Google lanceret den gratis tjeneste Get Mobile. Her kan virksomheder nemt og hurtigt se, hvordan deres hjemmeside ser ud på en mobiltelefon. Det eneste du skal gøre er at indsatse webadressen, så kan du i højre side af skærmen se din hjemmeside på en virtuel mobiltelefon.

Sådan mobiloptimerer du

Er resultatet tilfredsstillende? Eller er det på tide at få hjemmesiden mobiloptimeret? Google har udarbejdet en vejledning til, hvordan du kan gøre din hjemmeside anvendelig på mobilen. Har du teknisk snilde, er der en guide til, hvordan du kan gøre det selv. Du finder guiden her: mobil hjemmeside. Du kan også kigge forbi denne side, hvor du finder tips til, hvordan du optimerer din hjemmeside til mobilen: Mobiloptimering af hjemmeside

 

Kilder:

http://www.socialmediaexaminer.com

http://www.howtogetmo.dk

www.fdih.dk