e-handel i vækst øger kravene til online markedsføring

e-handel er populært som aldrig før – og det øger kravene til effektiv online markedsføring

google seo

Vareoplysninger søges online

8 ud af 10 danske forbrugere går online, inden de foretager et køb. Det viser Dansk e-handelsanalyse 3. kvartal 2013. Internettet bruges til at tjekke varer, priser og levering samt søge information om den pågældende vare. Dermed har e-butikkerne på mange måder overtaget den rolle, som personalet i de fysiske butikker spillede før i tiden. Kun 3 % af de adspurgte forbrugere søger rådgivning i en fysisk butik før køb. Til gengæld bruges de fysiske butikker, hvis en kunde ønsker at prøve, mærke eller se en vare.

Hjemmesideoptimering

At kunderne søger information online, stiller krav til e-butikkerne om velfungerende hjemmesider med masser af relevant og opdateret indhold. Jo mere ny og informativ tekst, jo bedre – både for kunder og søgemaskiner, og dermed også for dig som hjemmesideindhaver. Er din hjemmeside fattig på tekstindhold, eller er den eksisterende tekst forældet, bør du gøre en aktiv indsats for at bringe siden up-to-date.

Tilfredshed hos kunderne

I gennemsnit er hele 94 % af kunderne tilfredse med deres seneste køb på nettet, og uanset varens art er der ingen kategorier, hvor tilfredsheden er under 90 %. Det tyder på, at e-butikkerne i stigende grad formår at opfylde kundernes forventninger, og glade kunder er den bedste vej til mersalg. Kundernes tilfredshed taget i betragtning peger alt på, at den positive udvikling vil fortsætte.

e-handel i vækst

Den positive udvikling kan aflæses direkte på bundlinjen. Dansk e-handel anno 2013 har samlet set nået en omsætningsvækst på mere end 15 % sammenlignet med sidste år. I 2012 brugte danske forbrugere 55 mia. kr. på e-handel. Et tal der forventes at stige til hele 63 mia. kr. i 2013.

Grund til optimisme – og øget markedsføring

Der er med andre ord god grund til optimisme hos de danske e-butikker. Den eksplosive udvikling betyder dog også en øget konkurrence med flere spillere på banen, hvilket stiller højere krav til en effektiv online markedsføring. Uden de rette tiltag risikerer din e-butik eller hjemmeside at drukne i mængden. Hos e-reactor.dk kan vi sammensætte en komplet markedsføringskampagne med udgangspunkt i dine forventninger og dit budget. Vi kan hjælpe med alt fra søgemaskineoptimering, Google AdWords og hjemmesideoptimering til markedsføring på sociale medier, blogging og meget, meget mere. Kontakt os for en uforpligtende snak om, hvad vi kan tilbyde på telefon:  70 230 140

 

Kilde: www.fdih.dk