Google Analytics v5 – kom godt i gang

Google Analytics er blevet opgraderet – e-reactor guider dig til brug af den nye version.

Få overblik over dine data

For en måneds tid siden gennemførte Google en større opgradering af Google Analytics. Den nye version hedder Google Analytics v5 og byder på en række omfattende ændringer i forhold til tidligere versioner. Uanset om du er vant til at bruge Google Analytics eller ej, kan det kræve lidt tålmodighed at finde rundt på det nye Google Analytics interface.

Sådan bruges programmet

Google Analytics v5 styres ved hjælp af fire primære faner (Home, Dashboard, My Site og Custom reports) samt et lille tandhjul yderst til højre, hvor alle opsætninger og redigeringer foregår. Læs mere om de fire faneblade herunder.

Home

Fanen Home tilbyder i den nye version en søgbar kontooversigt, det vil sige, at alle dine konti er tilgængelige i samme liste. Samtidig får du direkte adgang til rapporter for hver enkelt profil, hvilket er både praktisk og tidsbesparende.

Dashboards

Under fanen Dashboards kan du oprette widgets og selv definere hvilken type visning, du ønsker, for eksempel graf, tabel, nøgletal eller lignende. Dermed får du nemt overblik over dine data og på længere sigt over hjemmesidens succesrate. På den nye version af Google Analytics er der mulighed for at oprette flere forskellige dashboards ad gangen.

My Site

Under fanen My Site kan du navngive rapporter og sætte mål for dine kampagner. Du kan måle på destinationssider og bruge event tracking til at måle specifikke events, eksempelvis afspilning af video. Du kan også opsætte værdibetingelser, som skal opfyldes, for at den specifikke event registreres som et opnået mål.

Custom Reports

Custom reports er en betegnelse for tilpassede rapporter. Konceptet er for størsteparten identisk med tidligere versioner, dog har du nu mulighed for at lægge et filter på dine rapporter, hvilket gør det lettere at overskue data. Desuden er det i Google Analytics v5 lettere at få adgang til disse Custom reports.

Lær mere om Google Analytics v5 HER

Kilder:

www.searchengineland.com

www.youtube.com

www.jacksonlo.com

www.cutroni.com